Študijski dnevi Društva za supervizijo 2014

Študijski dnevi Društva za supervizijo (11. 4., 12. 4. 2014) so nas popeljali do novih spoznanj in uvidov

11. in 12. 4. 2014 smo bili člani Društva za supervizijo zelo delovni. Srečanje Društva za supervizijo je potekalo v prekrasnih prostorih salezijanskega doma Don Bosko v Veržeju. Neka mističnost prostorov in topel sprejem z obloženimi kruhki  sta nas v petek popoldne zazibala v  avanturo prisotnosti in uglaševanja.

Ustvarjalnost prisotnih je nakazovala neko novo energijo, ki bo Društvo popeljala skozi te turbulentne čase in dvigovala kvaliteto in s tem ugled superviziji, koučingu in organizacijskemu svetovanju. Študijski dnevi Društva za supervizijo, ki bo v kratkem spremenilo ime v Društvo za superviijo, koučing in organizacijsko svetovanje, so pod okriljem predsednice Društva, gospe Darje Matičetove, minili v delovnem ritmu prepletanja izkušenj in mladostne zagnanosti, teorije in izkustva, tradicije in inovacije. Ugotovitev, da lahko zgolj preplet obojega popelje Društvo za supervizijo v uspešno prihodnost, nas je ustavila v trenutku, ko/da smo se prepustili refleksiji dogajanja in pogledali, kje smo in kam gremo. Tudi zato se predvidenega urnika nismo povsem držali.

Tomaž Vec, Barbara Gogala in Brigita Rupar so predstavili slovar supervizijskih/koučing terminov in definicij ter izvedli delavnico, v kateri so prisotni ustvarjalno sodelovali in dodajali svoja videnja in izkušnje k danim definicijam in opredelitvam.

Barbara Gogala je nato pripravila poročilo o delovanju in predstavila napovedane aktivnosti ANSE. Sledil je občni zbor, kjer smo se med drugim dogovorili in zavezali, da bo vsak član poskusil Društvu pomagati po svojih najboljših močeh. Ves čas smo zbrani skušali slediti procesu in skupinski dinamiki, ki nam je narekovala, da se 31. 5. 2014 ponovno snidemo na Bledu, ko bomo predebatirali  naše poslanstvo, vrednote, celostno podobo  in vizijo Društva. Delavnico bo izvedla Ana Nuša Mulej.

Društvo je na predlog Tomaža Veca sprejelo sklep, da se Študijski dnevi Društva za supervizijo preimenujejo v »Bečajevi dnevi Društva za supervizijo« in tako tudi simbolno potrdila prispevek Janeza Bečaja k razvoju raziskovanja in izvajanja tako supervizije kot tudi organizacijskega svetovanja.

Družabni del srečanja smo imeli v vinski kleti, kjer nam je oskrbnik doma Don Bosko razložil nekatere zgodovinske danosti kraja, predstavil enološke karakteristike posameznih sort vina, etnološke značilnosti in na priljuden način pripovedoval zgodbe. Ja, bil je večer pripovedovanja in poslušanja zgodb. In plesa.

V soboto smo pridobivali (širili, poglabljali) znanje preko delavnice Ane Nuše Mulej in Vesne Selan Kure »Koučing za osebni razvoj«- intervencije v modelu NLP in narativnega koučinga, kjer smo lahko na konkretnih primerih metodo tudi preizkusili. Sledila je predstavitev doktorskega dela Brigite Rupar »Refleksivno mišljenje in supervizija pedagoških delavcev«.

Po zaključni evalvaciji smo se odpravili še na poučno spoznavanje okolice Zavoda Marianum Veržej.  Center domače in umetnostne obrti (DUO) je najmlajša in najbolj inovativna enota tega zavoda, o čemer smo se lahko prisotni tudi prepričali.

Študijski dnevi Društva za supervizijo so se tako formalno zaključili. Na neki drugi ravni se proces še odvija. Se vidimo 31. maja na Bledu?

Jani Stergar

Ta vnos je bil objavljen v O društvu. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja