Seminar z Beatrice Conrad

13. in 14. 5. 2021 so na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, na smeri Supervizija, osebno in organizacijsko svetovanje, preko spleta gostili priznano supervizorko in coachinjo Beatrice Conrad iz Švice.

Beatrice nas je popeljala preko različnih modelov in pristopov dela z organizacijami, skupinami, timi in posamezniki, kako graditi ali omogočati psihološko varnost v delovnih okoljih.

4 modeli, ki smo jih spoznali:

  1. The Cynefin Framework, (David J. Snowden, 1999 – https://www.youtube.com/watch?v=u9AymhRf79M ): sistemski model, ki omogoča širše razumevanje različnih sistemov in na podlagi tega usmerjenih intervenc.
  • Waves of sadness: aplikacija razmišljanj Davida Kesslerja o žalovanjih, načinih, kako podpreti time v teh »covid časih« in pomembnosti prepoznavanja smisla. https://hbr.org/2020/07/helping-your-team-heal
  • VUCA – je akronim, ki so si ga izmislili v ameriški vojski in opisuje bojno okolje z besedami nestanovitnost (volatility), negotovost (uncertainty), kompleksnost (complexity) in (ambiguity) dvoumnost. V časih, ki jih je sociolog Beck pred leti imenoval »tekoča moderna«, se lahko izhajajoč iz tega modela vodje in kovči podprejo z različnimi intervencami, ki gradijo vizijo, razumevanje, jasnost in agilnost. https://www.microtool.de/en/knowledge-base/what-does-vuca-mean/
  •  The Fearless Organization  (Amy Edmondson). Avtorica poudarja pomembnost psihološke varnosti, ki je še zlasti pomembna pri delu s timi in organizacijami. Priporočamo knjigo A. Edmondson The Fearless Organization, kjer širše opredeli pomembne dejavnike učinkovitih timov. Podstat vsega je v psihološki varnosti.

https://www.hbs.edu/faculty/Pages/profile.aspx?facId=6451 ali https://www.youtube.com/watch?v=eP6guvRt0U0

Veliko je bilo izkustvenega dela v manjših skupinah in dvojicah. Razumevanje smo vedno znova preverjali z aplikacijo novih spoznanj v prakso.

Hvala Beatrice! Bilo je poučno in energizirajoče.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.