Spletni pripomočki za delo na daljavo

Veliko je orodij na spletu za oddaljeno delo s skupinami. Delim jih sproti na FB strani in sprašujete me po povezavah. Bom poskusila nekaj jih zbrati na enem mestu. 

Naj vam služijo dobro. Uporabite jih, preoblikujte jih, prilagodite vam in vašim skupinam ter vašem načinu dela in kontekstu. 

Video: Kako pomembna je perspektiva! Zelo nazoren prikaz. Ali je to kar gledam res slon? Video, ki ga lahko uporabimo v superviziji za prikaz, kaj nam supervizija omogoča…

Metafox – odlično orodje za vizualno komuniciranje. Izbor fotografij glede na vaše vprašanje, področje, temo. Za vse, ki radi delate vizualno s fotografijami.

Mentimeter – je aplikacija, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje predstavitev in prejemanje sprotnih povratnih informacij. Več ljudi na enkrat lahko glasuje, izbira opcije, sestavlja oblak besed …

https://www.wonder.me/ – odličen pripomoček za klepetanje po različnih krogih, lahkos e sprehajate, spoznavate itd.

Kartice, kolo sreče

Na https://wordwall.net/ ustvarite lastne kartice, kolo sreče, iskanje parov … Ali pa preizkusite že ustvarjene izdelke. Le poiščite, kaj vam ustreza.

Na povezavah: boste lahko “obračunali” z letom 2020 in si naredili načrte za  leto 2021.

Kartice spoznavanje malo drugače.

Kartice Močna vprašanja – prevpraševanje ob težavah, problemu, dilemi: 

Nekaj pripomočkov za delo v angleškem jeziku: #freeonlinetools

Kolosreče: Spoznavnaje.

Zabavno spoznavanje.

Refleksija.

Ogrevalne kartice za spodbujanje pogovora.

Kartice za evalvacijo srečanja.

More than one story – Odlično spletno orodje, ki ga lahko uporabite za ogrevanje, spoznavanje in povezovanje na spletnih srečanjih.

Postavitve tima, skupine, organizacije: Za vse tiste, ki radi delate postavitve timov, družin, organizacije … Figurice v virtualnem prostoru.

16personalities – Za delo v timih. Rešite test, naj vam služi kot oris in ne kot diagnoza. Poigrajte se, kaj lahko vsak ponudi iz svoje “vloge” timu, kaj so prednosti in kaj potencialne pasti …

padlet.com kjer lahko marsikaj interaktivno ustvarite: npr. delo z liki, figurami …

Meetin words – skupni dokument, v katerem lahko vsi istočasno vpisujete med srečanjem.

SLIDES AND GO – lepe drsnice – zakaj bi se matrali z urejanjem drsnic, če imate že veliko narejenih, le svoje besedilo notri ustavite.

shift-it-coach Spletna stran, kjer najdete veliko brezplačnih pripomočkov, ki jih lahko uporabite pri koučingu, mentorstvu, v superviziji. V angleščini. 

Kartice s smeškoti oz. emoji ali čustvenčki. Naložite, natisnite, uporabite.

Vsi pripomočki so dobrodošli za popestritev in za poglobitev dela. Ampak, kot reče draga profesorica Alenka Kobolt: “Metode in tehnike so kot sol in poper v jedi”, tako naj bodo vsi ti pripomočki kot začimbe k jedi. Z zavedanjem, da eni imamo raje bolj začinjeno hrano, drugi pa manj.

Delite z nami vaše pripomčke, ideje, metode, ki jih uporabljate pri supervizijah, koučingu, svetovanju na daljavo.

Nekaj osnovnih napotkov za delo na daljavo v slikah:

Ta vnos je bil objavljen v Media, Naslovne objave, News z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.